BEMUTATKOZUNK:

Az ifjúság hazafias-honvédelmi nevelését mindkét szervezet kiemelt feladatának tekinti, melynek érdekében számtalan önálló és több közös programot indítottunk. Ezek közül kiemelkedik a HAZAFISÁG ISKOLÁJA elnevezésű pedagógiai módszertani programunk, mely a tanév időszakában kínál - az iskolák nevelési-oktatási céljaihoz, valamint a tantárgyi követelményekhez illeszkedő, azt élményszerű formában kiegészítő - foglalkozásokat egész iskolai közösségeknek. A nyári vakáció időszakában pedig a közös szervezésű Ifjúsági Honvédelmi Tábor megrendezésével kívánunk olyan honvédelmi programot biztosítani a fiataloknak, mely a Balaton-parti nyaralás örömeinek maradéktalan biztosítása, mellett hadtörténelmi ismereteket, katonai élményeket és tapasztalatokat biztosít.

                                                                                              

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR SZÉKESFEHÉRVÁRI SZERVEZETE ( 8000 Székesfehérvár, Malom u. 2. ) Az 1995-ben alakult civil szervezet alapvető feladatának tekinti a honvédelem össztársadalmi ügyének támogatását a civilség biztosította lehetőségek és módszerek maximális kihasználásával, a hadsereg és az abban aktív szerepet vállaló hivatásos és szerződéses katonák, valamint a civil társadalom közötti kapcsolat erősítésével. A mintegy 200 fős civil társadalmi szervezetünk honvédelmi ismeretterjesztő, hagyományőrző, ifjúsági, valamint kulturális programokkal, rendezvényekkel kívánja elősegíteni a céljaink megvalósítását. Tevékenységünk messze túlmutat a városunk határain, hiszen országos, illetve határainkon túli programokat is szervezünk,melyek közül kiemelkedik az immár Nemzeti Emlékhely minősítést kapott Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) kialakítása, illetve tartalommal és programokkal történő megtöltése, a nemzetközi katonai hagyományőrző tevékenységünk, a doberdói fennsíkon található Visintini Kápolna felújításában történt körzeműködésünk, a Military Klub működtetése, a Hazafiság Iskolája pedagógiai program szervezése és folyamatos fejlesztése, a minden év őszén megrendezett és megrendezendő Honvédfesztivál, a Fehérvár Köszönti Katonáit eseménysorozat és még számtalan esemény, mely évente több tízezer gyermeknek és felnőttnek biztosít tartalmas és érdekes hadtörténelmi, honvédelmi programot.

                                                                                           

KATONAI EMLÉKPARK PÁKOZD - NEMZETI EMLÉKHELY (Pákozd, Mészeg-hegy) Az 1848. szeptember 29-i Pákozd-Sukorói csata emlékét  őrző terület folyamatos fejlesztésének eredményeként 2010. március 12-én átadásra került a Katonai Emlékpark Pákozd, mely szemléletesen és élményszerűen jeleníti meg és mutatja be hadtörténelmünk elmúlt másfél évszázadát. A közel 2 hektáros, igényesen kialakított parkban négy kiállítási felület / - 1848/49 időszaka, - a sorkatonai szolgálat 136 éve, - a XX. század nagy háborúi, - napjaink hadserege és a nemzetközi békefenntartásban való magyar részvétel / valamint számos emlékmű és emlékpont található, melyeket interaktív lehetőségek egészítenek ki. A tavasztól késő őszig nyitvatartó Emlékpark szeretettel várja a látogatókat!